ua en ru

У центр Москви перед проведенням мітингу опозиції стягується військова техніка

У Москву, де опозиція сьогодні планує провести "Марш мільйонів", стягуються внутрішні війська, повідомляє кореспондент радіо "Свобода". Колони військового транспорту рухаються по Тверській вулиці. Багато військових машин стоїть на Пушкінській площі, звідки опівдні має початися опозиційний хід.

Учасники пройдуть бульварами до проспекту Сахарова, де відбудеться мітинг. Акція була узгоджена зі столичною владою. Узгоджена кількість учасників акції - 50 тис. осіб.

Очікується, що в ході акції буде прийнятий програмний "Маніфест вільної Росії". Зокрема, в документі йдеться про створення "координаційної ради з представників різних політичних сил і цивільного суспільства". Цей орган "візьме на себе відповідальність за підготовку та проведення протестних акцій, мирного тиску на владу", до нарощування яких закликають автори.

Одним з ведучих мітингу, за повідомленням організаторів, призначений один з лідерів руху "Солідарність" Ілля Яшин. Проте, напередодні він, а також інші опозиціонери, включаючи лідера "Лівого фронту" Сергія Удальцова, Олексія Навального, телеведучої Ксенії Собчак, отримали повістки на допит 12 червня ц.р. в Слідчий комітет Росії, у кримінальній справі про масові безлади під час "Маршу мільйонів" 6 травня.