ua en ru

В ЦАР в ході збройних зіткнень загинули 30 людей

У вівторок, 8 жовтня, в Центрально-Африканській Республіці (ЦАР) відбулися збройні зіткнення, в результаті яких загинули не менше 30 людей, десятки постраждалих отримали поранення. Про це повідомляє агентство "Сіньхуа" з посиланням на місцеві ЗМІ.

Повідомляється, що конфлікт стався між бойовиками колишньої антиурядової коаліції "Селека" та членами місцевих озброєних загонів самооборони.

Джерело інформації, що має безпосереднє відношення до вищому військовому керівництву ЦАР, повідомив, що з 7 жовтня бойовики загонів самооборони приступили до проведення наступальної операції, об'єктом якої стало розташоване на північно-заході країни поселення. Загинуло три людини, більше 10 постраждалих отримали поранення. Надалі атака була відбита членами "Селеки". На ранок 8 жовтня тривали сутички. В результаті загинуло понад 30 осіб.

У березні цього року бойовики "Селеки" здійснили в ЦАР переворот, усунувши від влади тодішній уряд і займав пост Президента країни Франсуа Бозизе. У квітні було створено Національний перехідний рада (НПС), який тимчасово призначив на посаду глави держави лідера "Селеки" Мішеля Джотодию. Зараз коаліція номінально не існує, проте деякі її бойовики продовжують брати участь у збройних конфліктах.