ua en ru

У третьому поданні НАК "Нафтогаз України" до Стокгольмського суду було внесено зміни на користь "Газпрому", - Р.Зварич

У третьому поданні НАК "Нафтогаз України" до Стокгольмського суду було внесено зміни на користь "Газпрому". Про це заявив голова Тимчасової слідчої комісії (ТСК) з розслідування діяльності компанії RosUkrEnergo (RUE) Роман Зварич, коментуючи результати діяльності ТСК, передає кореспондент РБК-Україна.
"Подання в Стокгольмському суді це є процесуальна дія, в якій сторони дають свої пояснення на подання іншої сторони... В первинному поданні з боку НАК "Нафтогаз України" мова йшла про те, що були конкретні домовленості з вищим керівництвом Російської Федерації (РФ), менеджментом НАК "Нафтогаз України" та "Газпромом" на предмет того, що... російська сторона бере на себе всі зобов'язання щоб утримати RosUkrEnergo від будь-яких подальших дій, враховуючи, що "Газпром" володіє 50% акцій RUE. Я так розумію, що юристи НАК... сподівалися, що будуть викликані для дачі свідчень посадові особи РФ і "Газпрому", - заявив Р.Зварич.
Він також додав, що третє подання було змінене за наполяганням російської сторони таким чином, що у ньому було вилучено згадки про "Газпром", що значно послабило позиції української сторони в особі НАК "Нафтогаз України" в суді.