ua en ru

В.Тихонов: Уряд має намір затвердити порядок проведення Пенсійним фондом перевірок платників єдиного внеску

Порядок проведення Пенсійним фондом України та його територіальними органами планових та позапланових перевірок платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування схвалили сьогодні, 25 листопада, на засіданні урядового комітету з питань регіональної та соціальної політики, будівництва, житлово-комунального господарства і гуманітарного розвитку. Про це повідомив голова комітету віце-прем'єр-міністр України Віктор Тихонов, передає прес-служба Кабміну.

За словами В.Тихонова, проект документа визначає механізм проведення названих перевірок напідприємствах, в установах, організаціях, фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного внеску, щодо правильності його нарахування, обчислення та сплати.
Планові перевірки, як поінформував В.Тихонов, передбачатимуться у квартальному плані і їх періодичність визначатиметься з урахуванням ступеня ризику від провадження господарської діяльності суб'єктами господарювання.

«Проект документа визначає три ступені ризику - високий, середній та незначний і чітко окреслює які саме платники єдиного внеску належать до того чи іншого ступеня. Передбачається, що платників єдиного внеску з високим ступенем ризику планово перевірятимуть не частіше, ніж один раз на рік, із середнім - не частіше, ніж один раз на два роки, з незначним - один раз на п'ять років», - уточнив В.Тихонов.

Про планову перевірку, зі слів віце-прем'єр-міністра, платник має бути поінформований не пізніше, ніж за десять днів до її початку. А от позапланові перевірки проводитимуться без попереднього повідомлення, але за умови певних обставин, які теж чітко визначені порядком.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні до 1 січня 2012 р. має бути завершено формування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Про це йдеться у проекті постанови Кабінету міністрів України «Про Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов», яка визначає порядок ведення такого реєстру. Проект документу розглянули сьогодні, 25 листопада, на засіданні урядового комітету з питань регіональної та соціальної політики, будівництва, житлово-комунального господарства і гуманітарного розвитку під головуванням віце-прем'єр-міністра України В.Тихонова