ua en ru

В.Тихонов: Податковий кодекс звільняє від оподаткування низку робіт із будівництва житла, що зводиться за держкошти

Новий Податковий кодекс передбачає звільнення від оподаткування операцій з постачання будівельно-монтажних робіт із будівництва доступного житла та житла, що будується за державні кошти. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Віктор Тихонов, передає його прес-служба.
"Ця норма буде рушійною силою у зниженні вартості будівництва одного квадратного метра житла. Так, вона стосуються лише будівництва доступного житла і житла, що будується за державні кошти. Але зважаючи на те, що в черзі на житло вже роки перебуває далеко за мільйон наших громадян, більшість з яких не в змозі без допомоги держави придбати чи побудувати собі житло, звільнення від оподаткування операцій з постачання будівельно-монтажних робіт дозволить державі допомогти якомога більшій кількості черговиків", - прокоментував В.Тихонов.
Він також поінформував, що Податковий кодекс серед переліку доходів, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, визначає вартість житла, яке передається з державної або комунальної власності у власність платника податку безоплатно або зі знижкою відповідно до закону, а також сума держпідтримки на будівництво чи придбання доступного житла, яка надається платнику податку відповідно до законодавства.
Крім того, В.Тихонов зауважив, що платник податку матиме право включити до податкової знижки зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року суму витрат на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним.