ua en ru

В.Тихонов: До кінця наступного року в Україні будуть ліквідовані все недобудови

До кінця наступного року в Україні будуть ліквідовані все недобудови. Про це журналістам заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Віктор Тіхонов.

"Всі недобудови, хто б їх не будував - приватні структури або державні, а як правило, це приватні - ми знаходимо рішення і говоримо зараз зі всіма приватниками, щоб усі недобудови цим роком закрити", - сказав В.Тихонов.

Віце-прем'єр підкреслив, що очолюване ним Міністерство ставить перед собою завдання ліквідувати всі питання, що виникають з тривалим будівництвом, щоб цим роком, максимум наступним все недобудови закрити. Крім того, передбачається варіант подешевшання кредитів на житло.

В.Тихонов заявив, що протягом одного місяця будуть допрацьовані підзаконні акти, які необхідні для ефективної роботи ухваленого парламентом спрощеного Закону "Про містобудівну діяльність". "Для закону, який вийшов по спрощеній структурі будівництва, є 44 підзаконних акти, з них 22 вже зроблені і 22 потрібно зробити до кінця цього місяця. Вони будуть зроблені, і всі підзаконні акти будуть прийняті, а основні, які могли гальмувати хід цього закону, вже прийняті. Залишилися тільки ті, які не заважають будівництву, але і їх потрібно приймати обов'язково", - уточнив віце-прем'єр.