ua en ru

В.Тіхонов: Для громадян, які потребують поліпшення житлових умов, запровадять єдиний державний реєстр

До 1 січня 2012 р. має бути завершено формування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів "Про Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов", схваленої на урядовому засіданні 11 березня, передає прес-служба віце-прем'єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктора Тихонова.

Мета впровадження такого реєстру - забезпечення прозорості ведення обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов та громадського контролю за розподілом і наданням житла. "Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов, дозволить також чітко визначити житлові зобов'язання держави і враховувати їх при підготовці планових показників державного та місцевого бюджетів", - зазначив віце-прем'єр-міністр.
За словами В.Тіхонова, фінансування заходів з формування реєстру, передбачене Державною цільовою соціально-економічною програмою будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 рр. в розмірі 11,6 млн грн.
В.Тихонов повідомив, що реєстр представлятиме автоматизовану інформаційну систему збирання, накопичення, надання, захисту та обліку інформації про громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Держателем реєстру буде Мінрегіонбуд. Він визначатиме адміністратора реєстру - підприємство, що належить до сфери управління міністерства. Доступ до інформації в реєстрі буде забезпечено через спеціально створений веб-сайт.
Проектом документу передбачається, що органи виконавчої влади, виконавчі органи рад, підприємства, установи, організації, що ведуть облік громадян, подаватимуть для внесення до Реєстру щомісяця до 1 і 15 числа реєстратору інформацію, яка містить передбачені законодавством відомості про громадян, за формою, встановленою Мінрегіонбудом, Мінекономрозвитку та Адміністрацією служби спеціального зв'язку та захисту інформації.