ua en ru

Протягом семи днів після женевських домовленостей РФ не зробила жодного кроку у правильному напрямку, - Керрі

Протягом семи днів після женевських домовленостей РФ не зробила жодного кроку у правильному напрямку, - Керрі

Державний секретар США Джон Керрі вважає, що протягом семи днів після женевських домовленостей Росія не зробила жодного кроку у напрямі врегулювання ситуації в Україні. Про це Керрі заявив журналістам, передає прес-служби Держдепу США.

"Світ справедливо розсудив, що прем'єр-міністр Яценюк і уряд України працюють сумлінно. І світ з жалем констатує, що Росія зробила ставку на обман і дестабілізацію. Протягом семи днів Росія не зробила жодного конкретного кроку в правильному напрямку. Жоден російський чиновник, жоден, публічно не вийшов на телебачення і не закликав сепаратистів в Україні підтримати женевські домовленості, скласти зброю і звільнити адміністративні будівлі в Україні", - заявив Керрі.

За його словами, РФ, навпаки, посилила пропагандистську діяльність проти влади України, активно спонсоруючи свої ЗМІ, зокрема видання "Росія Сьогодні", які, за словами Керрі, спотворюють події, що відбуваються в Україні, і активно підтримують сепаратистський рух.

Влада РФ, за словами Керрі, спонсорує сепаратистів, координує їхні дії в Донецьку, а також активно висилає своїх диверсантів в Україну.

"Світ знає, що мирні демонстранти не приходять на мітинги, озброєні гранатометами і автоматичною зброєю з російського арсеналу, ховаючи відзнаки на своїй військовій формі і розмовляючи чужими для місцевого населення діалектами. Світ знає, що російські розвідники, заарештовані в Україні, не просто вибрали неправильний поворот на шосе. Насправді, ми бачили солдатів, одягнених в уніформу, ідентичну тій, яку російські солдати носили в Криму в минулому місяці", - зазначив Керрі.