ua en ru

У Таїланді в результаті зіткнень прихильників влади і опозиціонерів кількість поранених збільшилася до 35 осіб

У Бангкоку в результаті зіткнень прихильників влади і опозиціонерів кількість поранених збільшилася до 35 осіб, передає Associated Press. Раніше повідомлялося про десятьох постраждалих і одного загиблого. Кількість постраждалих зросла через нову перестрілку в столиці Таїланду. Як повідомив полковник поліції Наронгріт Мромсават, вранці 30 листопада 2013 р. біля стадіону, де раніше відбувалися зіткнення, мала місце спорадична стрілянина. Акти почастішання насильства викликають побоювання подальшої дестабілізації обстановки, оскільки у 2006, 2008 та 2010 рр. країна вже страждала від політичної нестабільності.

Учасники масових протестів в Таїланді 29 листопада 2013 р. заблокували кілька урядових будівель, повісивши на них символічні замки. Протестувальники закрили таким чином будівлю департаменту особливих розслідувань і центральні офіси державних телекомунікаційних компаній Таїланду. Лідер протестного руху Аканат Промфан заявив, що опозиція планує здобути перемогу над урядом і захопити владу 1 грудня 2013 р.

Раніше в ході почалися в Таїланді масових протестів були захоплені кілька урядових будівель, включаючи будівлю Міністерства фінансів і комплекс будівель збройних сил країни.

Невдоволення опозиції викликано тим, що, як стверджується, побіжний екс-прем'єр Таїланду Таксін Чіннават як і раніше чинить вплив на політику країни через свою сестру Йінглак Чіннават. Чіннават був главою уряду Таїланду в 2001-2006 рр. У жовтні 2006 р. він був повалений в результаті військового перевороту. Пізніше в країні була створена спеціальна комісія з розслідування злочинів Чіннавата і його оточення (корупція, провокування сутичок між буддійськими і мусульманським населенням країни). В даний час Чіннават перебуває в еміграції у Великобританії.