ua en ru

У Таджикистані приведений до присяги Президент Рахмон

Переобраний Президент Таджикистану Емомалі Рахмон в четвертий раз у своїй політичній кар'єрі приніс присягу, повідомляють місцеві ЗМІ. Урочиста церемонія пройшла в міській резиденції уряду - палаці "Кохі Сомон".

Рахмон править Таджикистаном з 1992 р., а приносить присягу вже в четвертий раз. На виборах 6 листопада 2013 р. він отримав голоси більш ніж 84% виборців. Тепер він залишиться при владі ще на сім років, до 2020 р.

Піднявшись на трибуну, Рахмон виголосив текст присяги, поклавши одну руку на конституцію країни, а іншу - приклавши до грудей.

Висловивши вдячність своїм виборцям за підтримку, Рахмон запевнив їх у тому, що і далі в обстановці миру і стабільності" буде послідовно виступати за демократичні та економічні перетворення в республіці, домагатися якнайшвидшого забезпечення енергетичної та продовольчої безпеки, підвищення рівня життя народу.

Після інавгурації кортеж глави держави попрямував на центральну площу Душанбе, де пізніше сьогодні пройде військовий парад. Військовослужбовці принесуть клятву вірності своєму верховному головнокомандувачу.

Раніше повідомлялося, що на президентських виборах, які відбулися 6 листопада 2013 р. Рахмон набрав 84,23% голосів виборців. У виборах глави держави взяли участь 86,6% виборців. Інші кандидати: комуніст Ісмоїл Талбаков отримав 5% голосів, представник аграріїв Толіббек Бухорієв - 4,5%, лідер Партії економічних реформ Олімджон Бобоєв - 3,8%, соціаліст Абдухалім Гаффоров - 1,5%, демократ Саідджафар Ісмонов - 1%.