ua en ru

У Сумській області засуджений екс-міліціонер, який розповсюджував інформацію з обмеженим доступом

У Сумській області засуджений колишній міліціонер, який розповсюджував інформацію з обмеженим доступом. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

"Відділом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури Сумської області закінчено та направлено до суду кримінальне провадження стосовно колишнього працівника одного з районних відділів міліції П., який із наявної в ОВС інтегрованої інформаційно-пошукової системи отримував дані на осіб та передавав їх своєму знайомому", - йдеться в повідомленні.

Вказані дії підозрюваного були кваліфіковані за ч. 1 ст. 361-2 КК України (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або носіях такої інформації).

Як повідомив прокурор відділу прокуратури області Юрій Лук'яненко, вироком суду першої інстанції екс-співробітника МВС визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого вже згаданою статтею, та призначено покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік.