ua en ru

У Сумській обл. закладено фундамент майбутньої дитячої футбольної академії

У Сумській обл. закладено фундамент майбутньої дитячої футбольної академії. Разом з юними футболістами та керівництвом облдержадміністрації, у закладці фундаменту взяв участь один з провідних європейських футбольних експертів Хенк Меріме. Футбольну академію планується побудувати в 2014 р. на базі дитячого футбольного центру "Барса".

За словами голови Сумської облдержадміністрації Юрія Чмиря, Академія футболу в Сумській обл. стане важливим проектом у реалізації соціальних ініціатив Президента України "Діти - майбутнє України". 120 майбутніх вихованців академії, серед яких кращі діти-спортсмени ДЮСШ, будуть забезпечені всіма необхідними умовами для проживання та навчання. У розпорядженні вихованців академії будуть сучасні футбольні поля, тренажерні зали, методичні та навчальні кабінети, їдальня і бібліотека - зазначив губернатор.

Спеціально запрошений для розробки методик підготовки майбутніх вихованців Академії Хенк Меріме вважає, що аналогів подібного комплексу немає ніде в світі. "Я в захваті! У вас нестандартний підхід. В жодному клубі з світовим ім'ям я не бачив нічого подібного" - заявив Хенк Меріме.

"Ми запросили Хенка Меріме для розробки нових методик, тому що хочемо, щоб наші діти виховувалися за європейськими стандартами і могли стати зірками світового футболу. Разом ми напрацюємо нові програми, які допоможуть тренерам і дітям", - заявив директор футбольного центру "Барса" Анатолій Твердоус.

Хенк Меріме - один з провідних європейських експертів дитячо-юнацького футболу. 2007-2012 - технічний директор ФК "Брюгге". З 2013 р. - керівник відділу дитячого футболу Світової футбольної академії, яку створив відомий голландський тренер Раймонд Верхейен.