ua en ru

У Сумській обл. пожежею знищено 4 га рослинності на території Гетьманського парку та 4 га лісової підстилки ДП «Охтирський агролісгосп»

У с. Климентове Охтирського району Сумської обл. поряд з лісовим масивом на болотистій місцевості виникло загорання сухої рослинності на площі 4 га, площа якого швидко збільшувалась у зв'язку з погодними умовами. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань надзвичайних ситуацій.

Для запобігання подальшому поширенню пожежі було оперативно залучено Сумський зведений загін та маневруванням силами забезпечено захист від вогню населеного пункту Климентове (67 житлових будинків, мешкає 136 осіб) і території в/ч внутрішніх військ МВС України. У зв'язку з складною ситуацією до місця пожежі додатково було направлено гелікоптер Мі-8 з водозливним пристроєм.

Підрозділами Державної пожежної охорони МНС, силами ДП «Охтирський агролісгосп» та в/ч внутрішніх військ МВС пожежу локалізовано. Пожежею знищено 4 га сухої рослинності на території Національного Гетьманського парку та 4 га лісової підстилки ДП «Охтирський агролісгосп».