ua en ru

У Сумах презентовано програму розвитку дитячо-юнацького футболу, розраховану на 30 тис. дітей

У Сумах презентовано пілотна програма розвитку дитячо-юнацького футболу, розрахована на участь 30 тис. дітей. Проект підтриманий Президентом України Віктором Януковичем і спрямований на практичну реалізацію соціальної ініціативи глави держави "Діти - майбутнє України", заявляє голова сумської ОДА Юрій Чмирь.

За словами ініціатора програми, голови ОДА та Федерації футболу Сумської обл. Юрія Чмиря, в Сумській обл. за кілька років тут створена футбольна інфраструктура. Регіон вже має 23 стадіону, 339 спеціалізованих футбольних полів та 46 майданчиків зі штучним покриттям. Більше 5 тис. спортсменів під керівництвом 160 тренерів займаються футболом у ДЮСШ, Вузах і спортклубах. Крім того, в 2012 р. в Сумах побудований дитячий футбольний центр "Барса", в якому вже займаються 700 вихованців.

Реалізація програми розвитку дитячо-юнацького футболу, за планами ініціаторів, повинна забезпечити якісним спортивним дозвіллям близько 30 тисяч дітей Сумської обл. у віці до 17 років. Філії деського футбольного центру "Барса" відкриються у всіх райцентрах. У 2013 р. в усіх ДЮСШ Сумщини запрацюють футбольні секції, кожен третій урок фізкультури в загальноосвітніх школах стане уроком з футболу, для батьків школярів відкриються недільні футбольні "Школи здоров'я". 2014 стане роком поширення дворового футболу, а до 2015-го на базі "Барси" відкриється футбольна академія - реальний трамплін для професійного спортивного старту. Також, до 2015 р. програма передбачає відкриття футбольних майданчиків європейського рівня в кожному місті та районі області.