ua en ru

До суду потрапляє до 3% скарг, що надходять до ЦВК, - Магера

До суду потрапляє не більше 3% скарг, які надходять до Центральної виборчої комісії (ЦВК). Про це в ефірі 5 каналу повідомив заступник голови ЦВК, Андрій Магера.

За його словами, існує альтернативний спосіб звернення громадян - безпосередньо до Феміди. Щоправда, ця статистика взагалі залишається поза увагою комісії.

"Ці скарги постійно надходять. На сьогоднішній день ми можемо говорити про кількасот таких скарг, і, безумовно, переважна більшість з них стосуються саме порушення порядку ведення передвиборчої агітації. Якщо вести мову про рішення Центральної виборчої комісії відносно подібних скарг, то ми можемо говорити про досить невеличкий відсоток, який власне оскаржується до судів постановами ЦВК. Ми можемо говорити десь в районі 2-3% - це дуже невелика кількість", - сказав Магера.

Читайте також: Попередні дані голосування надійдуть до ЦВК через один-два дні після дня виборів, - Магера

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 р. Вони пройдуть за змішаною системою - за партійними списками і в мажоритарних округах. Прохідний бар'єр становить 5%, у виборах за списками можуть брати участь тільки політичні партії.

Правом голосу на виборах можуть скористатися 36 млн 253 тис. 147 людей. Завершитися виборчий процес повинен до 2 грудня.