ua en ru

У структурі Збройних сил України створено управління дивізіону річкових кораблів ВМС

У структурі Збройних сил України створено новий підрозділ - дивізіон річкових кораблів, повідомляє прес-служба Міноборони. Місцем дислокації дивізіону річкових кораблів, управління якого вже сформовано в Одесі, стане Практична гавань Західної військово-морської бази ВМС ЗСУ.

Як розповів тимчасово виконуючий обов'язки командира Західної військово-морської бази, капітан 2-го рангу Ігор Зайцев, новий дивізіон призначений для несення служби на прикордонних річках, озерах, лиманах, а також зовнішніх рейдах і прибережних акваторіях. Планується, що в 2013 р. до його складу введуть перші два броньовані артилерійські катери проекту "Гюрза-М", закладені в жовтні на публічному акціонерному товаристві "Завод" Ленінська кузня" в Києві, тоді ж почнеться підготовка екіпажів. А в 2014 р. буде повністю завершено формування дивізіону, укомплектованого новими катерами цього типу.

Сьогодні триває злагодження особового складу управління дивізіону, вивчається тактика дій річкових катерів, особливості взаємодії з іншими з'єднаннями та частинами Збройних сил України. Командиром частини призначено капітана 3-го рангу Романа Кодимського.

"Ще до Нового року ми тимчасово передали до складу дивізіону три однотипних артилерійських катери з екіпажами дивізіону кораблів охорони та забезпечення, - зазначив капітан 2-го рангу Ігор Зайцев. - Вони залучатимуться до виконання різних завдань, зокрема, з удосконалення тактики дій дивізіону".

Читайте також: Міноборони доопрацьовує Концепцію реформування і розвитку ЗСУ