ua en ru

У столиці готують програму з будівництва соціального житла

Влада столиці працюють над створенням нової інвестиційної програми з будівництва соціального житла в Києві.

Влада столиці працюють над створенням нової інвестиційної програми з будівництва соціального житла в Києві.

Мер нагадав, що до 2011 року в Києві діяли законодавчі норми, згідно з якими забудовники зобов'язані безоплатно передавати місту житлову площу для вирішення житлових проблем пільгових категорій громадян. Після прийняття у 2011 році закону "Про регулювання містобудівної діяльності" забудовники від виконання інвестзобов'язань звільнені, з-за чого тільки в 2013 році Київ недоотримав понад 1000 квартир при введених в експлуатацію 1 500 тис. квадратних метрів.

Кличко також зазначив, що КМДА вже направила главі уряду запит щодо необхідності вирішення проблеми, що склалася. При тому, що на сьогоднішній день на квартирному обліку в місті Києві коштує 65 208 сімей та одиноких громадян.

У свою чергу представники девелоперських організацій також наполягають на відновленні пільгових житлових програм, зокрема державної програми 70/30.

"Програма 70/30, яка діяла раніше, дуже добре себе зарекомендувала, адже суттєво полегшувала людям вирішення житлового питання. Зараз на реалізацію цієї програми в бюджеті коштів не передбачено. Тому зараз наше завдання - девелоперів, забудовників, тих хто працює у сфері нерухомості - говорити з державою, з нашими міністерствами, пояснювати, що необхідно відновити цю програму. І я думаю, що з часом це відбудеться ", - сказала представник однієї з девелоперських компаній Лариса Ломакіна.

Джерело: domik.ua