ua en ru

У Стокгольмі сьогодні назвуть лауреата Нобелівської премії з літератури

Шведська академія сьогодні, 6 жовтня, назве лауреата Нобелівської премії з літератури за 2011 р. Про це повідомляє радіо "Маяк".
За традицією, представить лауреата постійний секретар академії - шведський письменник і історик Петер Енглунд. Зазвичай у списку, що складається самої академією на початку кожного року на підставі надісланих номінацій, значиться до 350 доменів письменників і поетів. У квітні цей список скорочується до 15-20 людей і потім - до п'яти кандидатів, з яких у жовтні члени академії обирають більшістю голосів одного переможця.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британська букмекерська контора Ladbrokes різко підвищила шанси музиканта, художника, актора і письменника Боба Ділана на отримання Нобелівської премії в області літератури.
Перше місце в списку букмекерів займає сирійський поет Адоніс, ставки на перемогу якого тиждень тому приймалися з коефіцієнтом 4:1.
Церемонія вручення Нобелівських премій проходить у Стокгольмі й Осло в день смерті її засновника Альфреда Нобеля - 10 грудня.
У 2010 р. володарями Нобелівських премій стали в цілому 11 людей, що працюють у Великобританії, США, Японії, Перу та Китаї.