ua en ru

В Станиці Луганській та 3 селах через обстрілу немає опалення, - Москаль

В Станиці Луганській та 3 селах через обстрілу немає опалення, - Москаль
У Луганській області в частині Станиці Луганської, а також Валуйське, Малинове і Пшеничне з-за обстрілу відключено центральне опалення.

У Луганській області в частині Станиці Луганської, а також Валуйське, Малинове і Пшеничне з-за обстрілу відключено центральне опалення. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"Бойовими діями пошкоджений магістральний газопровід. Зараз в більшій частині Станиці, а також селах Валуйське, Малинове і Пшеничне (де загалом мешкає близько десяти тисяч цивільного населення) немає центрального постачання - через слабкий тиск газу не включаються опалювальні котли. Ремонтні бригади з'ясовують місце і масштаби пошкоджень", - йдеться в повідомленні.

При цьому без електроенергії залишаються села Вільхове, Болотенне і кілька вулиць Станиці Луганської.

"Увечері і вночі бойовики обстріляли районний центр і с. Валуйське з систем залпового вогню "Град". У Валуйском снарядами пошкоджено п'ять будинків. Бойовики в черговий раз пробралися безпосередньо в Станицю Луганську і обстріляли з автоматичної зброї ряд адміністративних будівель. На РДА пошкоджено декілька вікон, в тому числі в кабінеті голови РД Євгена Бідашка", - повідомив Москаль.

За його словами, за вівторок і минулу ніч бойовики так званої ЛНР обстріляли з різного виду зброї ряд населених пунктів контрольованої Україною Луганської області, а саме: Верхня Вільхова, Щастя, Чорнухине, Макарове, Валуйське, Станиця Луганська. Жертв і поранених серед мирного населення немає.

Нагадаємо, в Луганській області в результаті обстрілу бойовиками пошкоджені житлові та адміністративні будівлі.