ua en ru

В США загорівся зійшов з рейок потяг з нафтою

На заході американського штату Алабама сьогодні рано вранці зійшов з рейок і вибухнув залізничний склад, в результаті стався розлив нафти сирої. 11 вагонів продовжують горіти посеред сільській місцевості, передає Reuters.

Власником складу, компанією Genesee & Wyoming, повідомляється, що постраждалих немає.

З 90 вагонів потяга зійшли з рейок 20, 11 з них продовжують горіти. Передбачається, що цим вагонах потрібно дозволити догоріти, що займе близько 24 годин. Повідомляється, що забруднення джерел води не відбулося.

Цей інцидент став одним з найдраматичніших в США з моменту початку зростання залізничних перевезень сирої нафти після початку видобутку сланцевої нафти в 2010 р. Влітку 2013 р. в результаті схожого події в Канаді 47 людей загинули, коли в центрі р. Ляк-Мегантик провінції Квебек вибухнув склад з нафтою, що викликало бурхливу дискусію щодо посилення правил перевезення вогненебезпечних нафтопродуктів.

Глава алабамського агентства з управління надзвичайними ситуаціями Дон Хартлі повідомив, що в трьох цистернах "відбувся стрибок тиску і утворилися отвори", з цієї причини почалася пожежа.

Потяг перевозив сиру нафту з Ейморі, Міссісіпі, на НПЗ у Уолнат-Хілл, штат Флорида. Хартлі повідомив, що спочатку поїзд прибув з Північної Дакоти.