ua en ru

У США під час польоту вибухнув прототип багаторазової ракети SpaceX

В США під час випробувального польоту вибухнув прототип багаторазової ракети компанії SpaceX Falcon 9. Про це повідомляє телеканал CNBSnews.

Вибух стався практично відразу після старту. "Під час польоту у двигунах були виявлені неполадки, і система припинення польоту знищила ракету", - цитує телеканал заяву компанії. "Під час вибуху ніхто і ніщо не постраждало. Ракети підступні", - прокоментував те, що трапилося, у своєму Twitter засновник компанії SpaceX Елон Маск.

Подія трапилася на спеціальному полігоні для тестування в Макгрегорі у штаті Техас, США. Прототип ракети Falcon 9 був обладнаний трьома двигунами F9R. На ракеті під час тестів відпрацьовували системи зльоту і посадки, які дозволили б багато разів використовувати одні й ті ж двигуни ракети. Це, як вважають у компанії, дозволить надалі значно знизити вартість польотів.

У SpaceX це перший випадок катастрофи ракети під час тестових запусків. Невдале тестування може вплинути на майбутні запуски ракет компанії. CNBSnews уточнює, що у SpaceX запланований запуск супутника зв'язку з космодрому на мисі Канаверал. 19 вересня вантажний корабель SpaceX Dragon повинен доставити вантаж на Міжнародну космічну станцію.