ua en ru

В США у зв'язку з пожежею в м. Ріно евакуйовано майже 10 тис. осіб

В США у зв'язку з великою пожежею в м. Ріно (шт. Невада) місцева влада оголосила надзвичайне положення і евакуювала близько 9,5 тис. осіб. Про це повідомляється в прес-релізі міської адміністрації. Полум'я розповсюдилося протягом години, внаслідок чого пожежі була привласнена третя категорія складності.
За останніми даними, жертвами стихії стала щонайменше одна людина, один пожежник госпіталізований з опіками. Від вогню постраждали 25 будинків.
Пожежа почалася в ніч на 18 листопада, вогонь швидко розповсюджувався через сильні пориви вітру. За 12 годин площа спалаху збільшилася до 809 га. Станом на 18 листопада зусиллями пожежної охорони вдалося врятувати від вогню 4-5 тис. будинків. В результаті залишилися без електроенергії близько 2,3 тис. осіб.
За прогнозами синоптиків, сьогодні швидкість вітру помітно знизиться і складе 24 км/год з поривами до 40 км/год, що має допомогти пожежникам локалізувати спалах.
У місцевій поліції повідомили, що допомогу евакуйованим мешканцям надають 150 співробітників правоохоронних органів і 160 членів національної гвардії.