ua en ru

У США в результаті пожежі на НПЗ Chevron одна людина загинула

На нафтопереробному заводі компанії Chevron в районі г. Паскагула (округ Джексон у штаті Міссісіпі) сталася пожежа, повідомляє Reuters.

За наявними даними, близько 2:00 ранку за місцевим часом зайнялася одна з установок для нафтопереробки. За даними місцевих ЗМІ, один чоловік загинув, Chevron підтверджує факт загибелі, але імені загиблого не розкриває.

Згідно з повідомленням, напередодні поблизу г. Милфор на північному сході Техасу вибухнув трубопровід корпорації Chevron, відбулося широкомасштабне загоряння. Деякі місцеві жителі були евакуйовані, згоріло кілька автомобілів, припаркованих поблизу, але людських жертв вдалося уникнути. Вибух стався з вини будівельників, які при проведенні земляних робіт випадково пробили трубопровід діаметром 25,4 см зі скрапленим вуглеводневим газом.

Chevron Corp - друга за величиною вертикально інтегрована нафтогазова корпорація в Сполучених Штатах Америки. Займається розвідкою і видобутком вуглеводнів, переробкою нафти, збутом і транспортуванням нафтопродуктів, володіє мережею автозаправних станцій в Америці та інших частинах світу. Штат компанії налічує близько 62 тис. працівників. Акції компанії входять у розрахункову базу індексу Dow Jones.