ua en ru

У США в результаті аномальних морозів загинула як мінімум 21 особа

В окремих частинах США встановилися аномальні морози. Як передає телеканал Fox News, щонайменше 21 людина загинула.

В окремих частинах США встановилися аномальні морози. Днем раніше, коли був зареєстрований максимальний мороз, в деяких районах холод зміг "побити" мінімальні температурні рекорди за більш ніж сто років. Як передає телеканал Fox News, щонайменше 21 людина загинула.

За наявною інформацією, 7 випадків смерті, спричинені низькими температурами, були зареєстровані в Іллінойсі і 6 - в Індіані. Щонайменше 5 людей загинули, намагаючись збивати сніг. Ще кілька жертв - безпритульні, які не встигли знайти притулок від лютих морозів.

У штаті Міссурі однорічний хлопчик загинув в результаті зіткнення автомобіля та снігоприбиральної техніки. 20-річна жінка загинула при аналогічних обставинах, коли її автомобіль занесло на льоду і він врізався в трактор з причепом.

Як зазначають метеорологи, температура поступово піднімається, однак вона все ще залишається досить низькою.

Раніше повідомлялося, що стихія призвела до 16 смертей і скасування понад 5 тис. авіарейсів.

В основному від стихії постраждали східні і північно-східні регіони США і Канади. Товщина снігового покриву перевищила 60 см. Авіасполучення продовжує залишатися порушеним, а рейси більшості авіаліній до цих пір затримуються. Також повідомляється про те, що ряд магістралей замело. У ряді міст східної Канади температура впала до рекордних показників: до -29 градусів Цельсія в Торонто і -38 градусів у Квебеку, що є рекордом за останні 20 років.