ua en ru

У США в шахрайському використанні медстраховки звинувачуються 49 російських дипломатів

У США в шахрайське використання медстраховки звинувачуються 49 російських дипломатів.

За уточненими даними, в шахрайському отриманні медичних посібників для незаможних в США звинувачуються 49 російських дипломатів, передає Reuters. Кожному з них пред'явлені звинувачення в змові з метою вчинення шахрайства, крадіжки бюджетних грошей і дачі неправдивих показань, йдеться в обвинувальному висновку. Як повідомив представник Федерального бюро розслідувань (ФБР) Пітер Дональд, ніхто фігурантів справи не був заарештований.

Як повідомило обізнане джерело, всі обвинувачені на момент вчинення злочину мали дипломатичний імунітет, і в даний час прокурори координують свою роботу з Державним департаментом у цій справі. Інше джерело повідомляє, що більшість обвинувачених вже залишили межі США.

Нагадаємо, федеральний суд Манхеттена сьогодні надійшов позов проти російських дипломатів, які звинувачуються в шахрайське використання американської програми охорони здоров'я Medicaid. У позові йдеться, що дипломати обдурили систему на 1,5 млн дол. Американські прокурори повідомляють, що проживають в Нью-Йорку російські дипломати систематично незаконно отримували допомоги, призначені для незаможних вагітних жінок, породіль та малолітніх дітей, незважаючи на те, що при цьому самі дипломати та їхні чоловіки купували розкішні путівки, дизайнерський одяг і саму дорогу електроніку. Оформляючи документи, вони занижували доходи своїх сімей так, щоб на них поширювалася програма для бідних верств населення.

Програма Medicaid розрахована на сім'ї з щомісячним сумарним доходом не вище 3 тис. дол.

Російська місія в Організації Об'єднаних Націй була недоступна для коментаря з цього питання.