ua en ru

У США трьом пакистанцям і трьом американцям пред'явлені звинувачення у фінансуванні "Талібану"

В американському штаті Флорида трьом громадянам США пакистанського походження і трьом пакистанцям пред'явлені звинувачення в тому, що вони надавали фінансову підтримку екстремістському руху "Талібан". Вони також звинувачуються в тому, що надавали матеріальне сприяння при приготуванні за межами США таких злочинів, як викрадення людини, вбивство і заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю.

Серед обвинувачених громадян США - 76 річний Хафіз Хан, його син 37-річний Ірфан Хан а також 24-річний Ізхара Хан. Останні дві людини є імамами мечетей, що перебувають у Сполучених Штатах. Обвинувачені громадяни Пакистану - Алі Рехман, Алам Зеб і Аміна Хан. А.Хан, яка знаходиться зараз в Пакистані, - дочка Х.Хана, а А.Зеб - її син. Кожному з обвинувачених загрожує до 15 років в'язниці, передає РБК з посиланням на BBC.

Цей скандал стався на тлі погіршення відносин Пакистану і США, пов'язаного з убивством лідера терористичної організації "Аль-Кайєда" Усами бін Ладена. Нагадаємо, він був знищений 2 травня на пакистанській території в м.Абботтабаді, розташованому в 50 км від Ісламабаду. Сьогодні парламент Пакистану засудив дії американських спецслужб, ліквідували У.бен Ладена, і заявив про перегляд відносин Вашингтона і Ісламабаду. Раніше Президент США Барак Обама зажадав від пакистанської влади провести розслідування обставин перебування У.бен Ладена на території цієї країни і висловила припущення, що "терорист номер один" користувався підтримкою впливових осіб в цій державі.