ua en ru

У США республіканці внесли в Сенат законопроект про посилення санкцій проти РФ

Сенатори від Республікаснкой партії вважають реакцію Президента США Барака Обами на дії Росії навколо подій в Україні боязкою та недостатньою й в якості альтернативи внесли на розгляд свій законопроект.

Сенатори від Республікаснкой партії вважають реакцію Президента США Барака Обами на дії Росії навколо подій в Україні боязкою та недостатньою й в якості альтернативи внесли на розгляд свій законопроект, передає Associated Press.

Цей документ передбачає санкції проти банківського та енергетичного секторів РФ і постачання зброї Україні.

"Не будучи особливо прискіпливим, я глибоко розчарований помірною реакцією на російську агресію", - заявив один з авторів законопроекту, лідер республіканської меншості в Сенаті Мітч Макконнелл.

На прес-конференції Макконнелл, а також глава республіканців у комітеті із закордонних справ Сенату Боб Коркер і ще півтора десятка представників Республіканської партії обурилися діями адміністрації Обами, назвавши їх настільки ж неефективними, як і дії США в Сирії та Лівії.

"Недостатні, помірні, надто боязкі", - охарактеризувала їх сенатор Келлі Айот. Коркер у свою чергу зазначив, що занадто м'яка політика Обами створює небезпеку для американських громадян.