ua en ru

У США один з обвинувачених по справі про незаконне вивезення технологій відпущений під заставу в 250 тис. дол

У США один з обвинувачених у справі про незаконний експорт технологій відпущений під заставу в 250 тис. дол, передає Associated Press, не називаючи його прізвища. Обвинувачені - власник власник Arc Electronics Inc Олександр Фіщенко та семеро його співробітників - підозрюються в тому, що незаконно перепродавали російським військовим і розвідувальним відомствам високотехнологічну мікроелектроніку, куплену в американських виробників. Всього по справі проходять 11 осіб.

Слухання про міру запобіжного заходу для Фіщенко і трьох його співробітників були відкладені до 10 жовтня, ще двох осіб - до 9 жовтня. Восьмого обвинуваченого, Олександра Пособілова, суд вирішив залишити під вартою на час слухання справи.

На слуханнях 5 жовтня агент ФБР Кробсай Хоупт дав свідчення про те, що в електронних листах та телефонних розмовах директор компанії по закупкам Пособілов обговорював, як підробити рахунки, щоб приховати від американських виробників кінцевий пункт призначення їх продукції.

Влада США стверджує, що мікроелектроніка, яку перепродавала Arc Electronics Inc., може знайти широке застосування у військових цілях.

Нагадаємо, що прокуратура США висунула звинувачення в незаконному експорті військових технологій 11 особам. При цьому затримані були тільки вісім з них, інші перебувають у розшуку. Фірма, через яку нібито здійснювалося вивезення військових технологій до Росії, знаходилася в Х'юстоні.

Читайте також: Серед затриманих у рамках "шпигунського скандалу" у США немає громадян України, - МЗС