ua en ru

У США почалися українсько-американські консультації з оборони

Сьогодні, 27 вересня, у Вашингтоні (США) розпочалися українсько-американські консультації з питань оборони.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Від української сторони у заході бере участь делегація у складі представників центрального апарату вітчизняного військового відомства та Генерального штабу Збройних сил України на чолі із заступником міністра оборони України Борисом Андресюком.
Делегацію Міністерства оборони США на консультаціях очолює помічник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки посол Александр Вершбоу.

Програмою візиту на сьогодні передбачено зустріч заступника міністра оборони України Бориса Андресюка із надзвичайним і повноважним послом України в США Олександром Моциком у Посольстві України в США.

Після цього члени української делегації відбудуть до Національного університету оборони США, де зустрінуться із Президентом Національного університету оборони США віце-адміралом Енном Рондю, віце-президентом НУО з академічних питань доктором Джоном Ягером та начальником факультету Національного воєнного коледжу Національного університету оборони США полковником Андресом Плумпу. Також передбачено проведення "круглого столу" та оглядової екскурсії Національним університетом оборони США.

Під час візиту українська делегація візьме участь у покладанні квітів до пам'ятника Т.Г. Шевченку, після чого здійснить переїзд до посольства України в США.

Завтра, 28 вересня, у Пентагоні за участю представників української і американської військових делегацій в рамках українсько-американських консультацій з питань оборони заплановані брифінги та засідання робочих груп.

Зокрема, сторони обговорять цілі, завдання, досягнення та проблемні питання двосторонніх консультацій з питань оборони у 2009 р., питання співробітництва у галузі безпеки між Україною та США у 2010 р., двостороннє співробітництво у галузі регіональної безпеки, перебіг проведення в Україні стратегічного оборонного огляду, актуальні питання двостороннього військово-технічного співробітництва.
Як очікується, значну увагу буде приділено стану виконання Державної програми розвитку ЗС України на 2006 - 2011 рр., розробці Концепції подальшого реформування ЗС України на період до 2015 р.

У свою чергу, заступник начальника Генерального штабу ЗС України віце-адмірал Ігор Кабаненко, який входить до складу української делегації, зустрінеться із заступником начальника Управління планування та політики Об'єднаного штабу ЗС США генерал-лейтенантом Чарльзом Якобі.

Цього ж дня у приміщенні Держдепартаменту США заступник міністра оборони України Борис Андресюк зустрінеться із заступником помічника Державного секретаря США паном МакЕлдоуні.

У середу, 29 вересня, у Пентагоні відбудеться двостороння зустріч глав делегацій Бориса Андресюка та Посла пана Александра Вершбоу.