ua en ru

У США фондові торги 25 липня відкрилися переважно зниженням провідних індексів

Фондові торги в США 25 липня 2013 р. відкрилися переважно зниженням провідних індексів на тлі макроекономічної статистики по ринку праці, відповідно до якої в США кількість первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень, який завершився 20 липня 2013 р., зросла до 343 тис., хоча аналітики прогнозували значення цього показника на рівні 340 тис. вимог.

У той же час дані від Міністерства торгівлі за обсягом замовлень на товари тривалого користування виявилися краще очікувань експертів. Так, показник підвищився на 4,2% у червні 2013 р., що помітно перевершило прогнози аналітиків, що чекали зростання показника на 1,5%.

На відкритті сесії два біржових індикатора з трьох пішли на негативну територію, лише індекс "широкого ринку" S&P 500 продовжує утримуватися в "плюсі" на тлі відносно сприятливою звітності компаній. Сьогодні відзвітували такі гіганти, як виробник оргтехніки Xerox Corp., Хімічна Dow Chemical Co., Виробник товарів гігієни Colgate-Palmolive і автомобільний концерн General Motors.

В цілому представлені звіти виявилися кращими за прогнози експертів, що задало позитивну динаміку котирувань компаній на відкритті торгової сесії. Так, на тлі оприлюдненої звітності акції Xerox Corp. підвищилися в ціні на 1,32%, Dow Chemical - на 1,05%, Colgate-Palmolive - на 0,2%, General Motors - на 1,4%.

Зростанням капіталізації на відкритті торгової сесії відзначилася і соціальна мережа Facebook Inc., Акції якої злетіли в ціні на 26,2% у зв'язку з тим, що звітність компанії перевершила очікування експертів (звіт був оприлюднений після завершення торгової сесії напередодні).

Після завершення торгової сесії з'являться звіти інтернет-магазину Amazon.com Inc. і мережі кав'ярень Starbucks Corp. Напередодні публікації звітності акції Amazon дешевшають на 0,4%, Starbucks - підвищуються на 0,3%.

Зовнішній фон не дає серйозних приводів до оптимізму: фондові торги в Європі 25 липня відкрилися пониженням провідних індексів на тлі корпоративної звітності компаній, зокрема квартальних результатів хімічного концерну BASF SE і виробника шин Michelin, котирування яких на відкритті сесії обвалилися на 4,7% і 5% відповідно.

Станом на 17:40 мск індекс Dow Jones знизився на 65,42 пункту (-0,42%) - до 15476,82 пункту, індекс S & P - на 4,85 пункту (-0,29%) - до 1680,97 пункту, індекс Nasdaq підвищився на 0,35 пункту (+0,01%) - до 3580,17 пункту.