ua en ru

У США демократи і республіканці знову не змогли домовитися щодо "фіскального обриву"

Переговори в США між демократами і республіканською опозицією про шляхи запобігання "фіскальному обриву" знову завершилися безрезультатно. Сторони не змогли прийти до узгодження щодо того, як уникнути одночасного секвестру бюджету і підвищення податків, які загрожують американцям вже на початку 2013 р.

Глава держави Барак Обама заявив, що, незважаючи на невдачу, зберігає віру в успіх переговорів. " Відбулася конструктивна, хороша дискусія, і я налаштований стримано-оптимістично", - сказав Президент США.

Секвестр (істотне скорочення видаткових статей) і підвищення податків відбудуться в США автоматично, якщо адміністрації демократів і республіканській опозиції не вдасться домовитися про шляхи врегулювання бюджетної кризи. Обама виступає за збільшення відрахувань до бюджету з боку багатих. Республіканці дотримуються думки, що заможні американці повинні отримати пільги, щоб мати можливість створювати нові робочі місця.

1 січня 2013 р. закінчується термін дії податкових послаблень, введених ще в період правління Президента Джорджа Буша-молодшого. Якщо республіканці і демократи не зможуть домовитися між собою, платити більше доведеться всім американцям.

Читайте також: Агентство Fitch може знизити кредитний рейтинг США на рівні AAA при настанні "бюджетного обриву"