ua en ru

В США кількість жертв урагану "Айрін" зросла до десяти осіб

Кількість жертв урагану "Айрін", що обрушився напередодні на східне узбережжя США, зросла до десяти. Незважаючи на те, що в суботу категорія урагану була знижена до першої за шкалою Саффіра-Сімпсона, "Айрін" продовжує становити серйозну загрозу для мешканців США, передає радіо "Маяк".
Першим удар стихії прийняв штат Північна Кароліна, потім циклон обрушився на Вірджинію і Меріленд.
У Північній Кароліні загинули чотири людини - двоє, одним з яких була дитина, розбилися в автомобілі, ще один загинув під деревом, що впало, а четвертою жертвою став чоловік, який помер від інфаркту. Всі три жертви в штаті Вірджинія загинули під деревами, що впали. Дев'ятим загиблим став 55-річний серфер, що зважився зайти у воду на пляжі у Флориді всупереч попередженням про небезпеку. Про особу десятої жертви і про те, в якому штаті сталося нещастя, не повідомляється.
В даний час ураган "Айрін" наближається до столиці США - Вашингтону. Влада міста оголосила про можливу повінь у ряді районів столиці та її передмість. Влада закликала мешканців, по можливості, не виходити з дому, уникати їзди по затоплених дорогах.
У зв'язку з ураганом зупинено залізничне сполучення на всьому східному узбережжі США, авіакомпанії скасовують рейси. Близько 100 тисяч бійців Національної гвардії і більше 18 транспортних вертольотів ВПС готові прийти на допомогу потерпілим. У четвер агентство з надзвичайних ситуацій розподілило по всьому регіону запаси необхідних постраждалим від урагану товарів: продукти, генератори, інструменти, ліки, воду та теплий одяг.
За даними метеорологів, ураган першої категорії небезпеки за шкалою Саффіра-Сімпсона "Айрін", який вже пройшов через територію Куби, Гаїті і загрожує Багамам, торкнеться всього Східного узбережжя США.