ua en ru

У співпраці з Митним союзом треба шукати компроміси, – Янукович

Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності пошуку компромісу у питанні співпраці з Митним союзом. Про це він заявив, коментуючи заяву російського колеги Дмитра Медведєва про неприйнятність для російської сторони формульного підходу в питанні співпраці України з Митним союзом, передає радіо "Свобода".

За словами Януковича, в основі політики будь-якої держави лежить захист національних інтересів. "У нас є своя власна позиція, яка передбачає захист українських національних інтересів. Ми оголосили політику національного прагматизму. Позиції завжди були, є і будуть, але, безумовно, нам необхідно шукати компроміси", - сказав він журналістам у Донецьку.

Раніше Президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що, незважаючи на зацікавленість у вступі України до Митного союзу, Росія не може погодитися на її включення за різного роду формулами. "Ми не можемо погодитися на включення України за якимись там формулами "три плюс один", мовляв, ми двадцять документів підпишемо, а тридцять не будемо", - сказав Медведєв.