ua en ru

У складі Нацгвардії буде створена ескадрилья безпілотників, - Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє про створення ескадрильї безпілотних літальних апаратів у складі Національної гвардії. Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (на фото ліворуч) заявляє про створення ескадрильї безпілотних літальних апаратів у складі Національної гвардії. Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"З понеділка (11 серпня, - ред.) у складі Національної гвардії буде створена оперативна ескадрилья безпілотних літальних апаратів", - написав він.

Аваков зазначив, що 10 серпня разом з командувачем Національної гвардії Степаном Полторак було прийнято рішення про об'єднання дослідницьких груп з тактичних безпілотників. Також міністр доручив на основі прототипів, представлених групою волонтера Юрія Касьянова (праворуч), сформувати завдання на створення бойових тактичних безпілотних апаратів у найкоротший термін.

Як повідомлялося, 1 серпня терористи збили український безпілотний літальний апарат із зенітно-ракетної установки "Бук".