ua en ru

У разі військового конфлікту з Іраном США планують використовувати новітню зброю

Пентагон пригрозив Ірану, що в разі військового конфлікту готовий використовувати при авіанальотах на Ісламську республіку нову бомбу, здатну знищувати підземні бункери противника.

За словами заступника начальника штабу ВПС США генерала-лейтенанта Герберта Карлайла, подібні бомби стали надходити на озброєння лише в минулому році. Їх мета - знищення підземних споруд на зразок "секретних заводів", які нібито існують в Ірані.

У Пентагоні не приховують, що дійсно готують військову операцію проти Ірану. Минулого тижня в одному з американських журналів з'явилася стаття міністра оборони Леона Панетти, в якій він визнав цей факт. Військові стверджують, що мають намір застосувати силу в тому випадку, якщо безуспішними виявляться зусилля дипломатів, а також міжнародні санкції.

Сьогодні ж прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що його країна не планує в найближчі дні атакувати Іран. "Це не питання днів або місяців, але це і не питання довгих років", - заявив він.

США, Ізраїль і країни ЄС впевнені в тому, що влада Ірану розробляють ядерну зброю і обіцяють зробити все для того, щоб Тегеран не встиг довести свою роботу до кінця.

Відзначимо, 6 березня ц.р. верховний представник Євросоюзу з міжнародних справ Кетрін Ештон повідомила, що "шістка" міжнародних посередників готова відновити переговори з Іраном з приводу ядерної програми Тегерана. Зокрема, глава дипломатії ЄС від імені "шістки" направила відповідного листа секретарю Вищої ради національної безпеки Ірану Саїд Джалілі з позитивною відповіддю. У листі, який Джалілі відправив у середині лютого, він запропонував міжнародним посередникам повернутися до переговорів.