ua en ru

У разі зниження ціни газу до 280 дол., обсяг дотацій для ТКЕ становитиме близько 1,1 млрд дол., - джерело

Навіть якщо ціна газу для України буде знижена до 280 дол. за тис. куб. м, обсяг дотацій для теплокомуненерго (ТКЕ) складе близько 1,1 млрд дол., тому підвищувати ціни на газ для ТКЕ доведеться навіть більше, ніж на тому наполягають в МВФ. Про це заявило джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України виданню "Комерсант-Україна".

Перехід до економічно обґрунтованих цін на енергоносії та відмова від перехресного субсидування були в числі головних умов президентської програми реформ, нагадує джерело в Міненерго.

"Відмовитися від підвищення цін неможливо - навіть якщо ціна газу для України буде знижена до 280 дол. за тис. куб. м, обсяг дотацій для теплокомуненерго (ТКЕ) складе близько 1,1 млрд дол.", - говорить співрозмовник видання в міністерстві.

Він відзначає, що підвищення цін на газ, на якому наполягали міжнародні фінансові організації, тобто на 30%, не зможе компенсувати різницю між закупівельною ціною газу і вартістю його продажу навіть за умови, що Росія знизить ціни на газ для України.

"Тому підвищувати ціни на газ для ТКЕ рано чи пізно доведеться, причому на суму навіть більшу, ніж зараз наполягають в МВФ", - говорить джерело в Міненерго.

Читайте також: Янукович запевнив, що ціна газу для населення і промисловості рости не буде (відео)