ua en ru

У разі відміни політреформи 2004 р. термін повноважень Президента України і депутатів скорочений не буде, - М.Чечетов

У разі відміни політреформи 2004 р. термін повноважень Президента України і депутатів скорочений не буде. Про це заявив заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, передає "Комерсант-Україна".

"І Президент, і парламент допрацьовуватимуть свій термін з тими повноваженнями, з якими вони були обрані", - сказав він.

Нагадаємо, напередодні президент Інституту правової політики, екс-міністр юстиції Микола Оніщук заявив, що, у разі ухвалення рішення Конституційним судом України про визнання неконституційності закону №2222 від 8 грудня 2004 р., в Україні може виникнути конституційний колапс. "Оскільки з моменту оголошення вирішення КСУ про неконституційність закону №2222, Верховна Рада втратить ряд повноважень, визначених Конституцією, які були знайдені ВР відповідно до цього закону", - відзначив М.Оніщук. Зокрема, мова йде про право формувати уряд. "Подібна річ може трапитися з повноваженнями діючого Президента. Оскільки він не зможе набути, а відповідно - і здійснювати ті повноваження, які на момент його обрання Президентом за діючою Конституцією, у нього відсутні", - відзначив він.