ua en ru

У наступних виборах до Верховної Ради візьме участь нова СДПУ

У наступних парламентських виборах в Україні візьме участь Сатирично-демократична партія України. Про це сьогодні на прес - конференції в Києві заявили засновники партії - коміки з трупи «Маски» Георгій Делієв та Борис Барський, а також телеведучий , учасник ігор КВН Єгор Крутоголов.

«Політична ситуація в Україні настільки абсурдна, що присутність нашої партії виглядає абсолютно логічним. Професійні політики брешуть системно. Але якщо вони сьогодні виглядають як клоуни , то чому професійні клоуни не можуть бути політиками?» , - зазначив Георгій Делієв .

За його словами , повернути політичну ситуацію в країні в правильне русло можна , тільки якщо говорити людям правду. «Правда сьогодні виглядає смішно і безглуздо в порівнянні з неправдою. Найсильнішою зброєю проти неправди ми вважаємо гумор. Сміючись над чимось , ми замислюємося : а як воно повинно бути насправді? Ми нічого і нікого не критикуємо . Ми піддаємо сміху всі неправильні системи, схеми і вчинки , називаємо речі своїми іменами і закликаємо громадян не входити в омани. Особливо в тому , що стосується політики» , - заявив художній керівник комік-трупи «Маски».

Основними завданнями партії засновники вважають викорінення корупції серед чиновників, виконання політиками своїх передвиборчих обіцянок , ремонт доріг та інші.

«Знайти проблему , назвати її - це вже крок до її вирішення. Наприклад , якщо чиновник краде , то ми пропонуємо не відривати йому руки, а пришивати. Так гуманніше: йде назустріч людина з 18 руками - і ти чітко розумієш, до кого звернутися за вирішенням проблеми» , - зазначив Борис Барський .

Зареєструвати партію в Міністерстві юстиції коміки збираються вже найближчим часом. Надалі СДПУ має намір залучити в свої ряди відомих професійних юристів, політологів, економістів, щоб брати участь у парламентських виборах 2017 р.

«Виграти вибори і створити парламентську більшість - наша перша політична мета . Більше того , ми хочемо побити рекорд «Єдиної Росії» і набрати на виборах 103%. Це нам під силу» , - заявив Єгор Крутоголов .

Зазначимо, що в європейських країнах сатира служить самозахистом для втомлених від політиків. Наприклад , «Рух п'яти зірок » на чолі з комедіантом Беппе Грілло посів третє місце на останніх парламентських виборах в Італії. А нинішній міністр закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле прославився передвиборчим турне на спеціально обладнаному «Гідомобіле» та виступами в німецьких барах та закладах швидкого харчування.