ua en ru

У Слов'янську через пошкодження без електроживлення залишилася ретрансляційна станція

У Слов'янську 14 травня 2014 р. через коротке замикання сталося автоматичне відключення основного джерела електропостачання ретрансляційної станції (РТС) Слов'янського району.

У Слов'янську 14 травня 2014 р. через коротке замикання сталося автоматичне відключення основного джерела електропостачання ретрансляційної станції (РТС) Слов'янського району. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДТЕК.

РТС живиться від підстанції "Будмаш"-110 кВ "ДТЕК Донецькобленерго". Лінія електропередачі, де сталося технологічне порушення, що знаходиться на балансі РТС.

Резервне живлення РТС було порушено ще 2 травня 2014 р. внаслідок бойових дій в районі.

Персонал телевежі і бригади Слов'янського РЕМ не можуть приступити до аварійно-відновлювальних робіт ні основний, ні резервного джерел живлення через безперервні збройних зіткнень в регіоні.

"ДТЕК Донецькобленерго" направило лист на адресу Міністра палива та енергетики України з проханням підготувати звернення до Міністра оборони України про сприяння української армії для забезпечення доступу до пошкодженого обладнання для виконання ремонтних робіт.

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко. У ДТЕК працює 140 тисяч осіб.

ДТЕК експортує електроенергію в 6 країн, вугільну продукцію - у 36 країн світу. Консолідована виручка ДТЕК у 2013 р. склала 92,8 млрд грн, чистий прибуток - 3,3 млрд грн.