ua en ru

У Славутичі міськрада знову розгляне визнання Росією країною-агресором

У Славутичі Київської області міська рада 20 лютого знову розгляне питання визнання Росією країною-агресором. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міськради.

Як наголошується в повідомленні, раніше 53 сесія Славутицької міської ради розглядала питання про визнання Російської Федерації державою-агресором. Спочатку на голосування поставили пропозицію депутата Ісхакова, яке в підсумку набрала 14 голосів і не пройшла.

Потім розглядалася пропозиція мера Славутича Володимира Удовиченка про підтримку постанови Верховної Ради про визнання РФ країною-агресором. Ця пропозиція набрала 17 голосів і теж не пройшло.

"На чергову сесію Славутицької міської ради 20 лютого 2015 року виноситься питання про підтримку Закону № 35 - VIII від 23 грудня 2014 року "Про внесення змін у деякі закони України щодо відмови України від здійснення політики позаблоковості" та Постанови Верховної Ради України № 129-VIII від 27 січня 2015 року (про Росії як країни-агресора, - ред.)", - йдеться в повідомленні.

"Головним ворогом України є Росія не як народ, а Президент Росії пан Путін з його хунтою", - додає при цьому Удовиченко.

Нагадаємо, раніше депутат міськради Славутича Ільгіз Ісхаков повідомив, що депутати Славутицької міської ради Київської області, обраних від Партії регіонів, на чолі з мером Володимиром Удовиченком не підтримали рішення про визнання Російської Федерації країною-агресором.