ua en ru

В Сирії за два роки конфлікту вбито понад 11 тис. дітей, - Oxford Research Group

У Сирії В ході військового конфлікту, що триває з 2011 р., вбито понад 11 тис. дітей. Такі дані містяться в звіті, підготовленому і опублікованому британською організацією Oxford Research Group, передає Reuters.

Як відзначають автори звіту, сім з кожних десяти загиблих в Сирії дітей були вбиті в результаті авіаударів, артобстрілів або ж під час вибуху саморобного вибухового пристрою. Один з кожних чотирьох був убитий за допомогою вогнепальної зброї, щонайменше 800 дітей були страчені за допомогою розстрілу, 400 вбиті снайперами. Щонайменше 100 дітей, включаючи дітей молодше п'яти років, були піддані катуванням.

"Найбільше жахає те, що діти не є випадковими жертвами сирійського конфлікту, обидві сторони вибирають їх як цілі", - відзначає один з авторів звіту Грубіянить Дардаган. "В майбутньому масштаб вбивств може змінитися, але їх патерн швидше за все залишиться незмінним", - додав він.

Протистояння влади і опозиції в Сирії почалося в березні 2011 р. Пізніше воно перетворилося в повномасштабну громадянську війну. За оцінкою ООН, з моменту початку збройних зіткнень у країні загинули близько 70 тис. мирних жителів. Кількість біженців з Сирії в сусідніх країнах перевищила 1 млн осіб.

Oxford Research Group - незалежна громадська організація, створена у Великобританії в 1982 р. і займається проблемами національної та міжнародної безпеки. Організація входить в число провідних британських аналітичних центрів.