ua en ru

У Сирії сьогодні загинули 26 осіб

У різних районах Сирії сьогодні загинули 23 мирних жителя і троє солдатів урядових сил, повідомляє радіо "Свобода".

Найбільші жертви понесло населення міста Дераа, на півдні країни, де при обстрілі урядовими військами - за даними правозахисників - були вбиті щонайменше 17 людей - у тому числі 9 жінок і троє дітей. Десятки людей були поранені.

Ще 6 осіб було вбито при артилерійському обстрілі міста Хомс.

У п'ятницю група міжнародних спостерігачів, які побували в селищі аль-Кубейр, де в середу було вбито не менше 55 мирних жителів, заявили, що переконалися в факті жорстокої розправи - побачили кров на стінах будинків і відчули запах горілої плоті. Раніше активісти повідомляли, що після масового вбивства тіла кількох жертв були спалені.

У суботу ж сирійські повстанці, які утримують в провінції Алеппо 11 ліванських паломників-шиїтів, заявили, що звільнять їх, тільки коли в Сирії буде створено нову "громадянську державу". На відеозапису, показаному телеканалом "Аль-Джазіра", деякі із заручників заявили, що стан їхнього здоров'я задовільний і з ними поводяться як з гостями.

Зазначимо, протистояння влади й опозиції продовжується в Сирії з березня 2011 р. Опозиція вимагає відставки Президента Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів". За останніми оцінками ООН, за час конфлікту в Сирії загинули вже більше 9 тис. цивільних осіб.