ua en ru

У Сирії урядові війська відновили контроль над містом Отайбах

У Сирії після п'яти тижнів боїв урядові війська 25 квітня відновили контроль над ключовим пунктом в околицях Дамаску - м. Отайбах, передає Associated Press з посиланням на державні ЗМІ та активістів.

Взявши місто, армія завдала сильного удару по силам повстанців, які за останні місяці просунулися до столиці.

Нагадаємо, в той же день високопоставлені чиновники з адміністрації Барака Обами заявили, що розвідка США у великій мірі впевнена, що влада Сирії вже двічі застосовували хімічну зброю в малих дозах. Опозиція Сирії закликає з цього приводу міжнародне співтовариство діяти "терміново і рішуче". У заяві опозиції стверджується, що бездіяльність буде сприйнято режимом як заохочення до застосування хімічної зброї у великому масштабі.

Нагадаємо, в Сирії з березня 2011 р. триває протистояння влади і опозиції. Сирійська опозиція вимагає відставки президента країни Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів", фінансовані ісламськими сунітськими угрупованнями. За оцінкою Організації Об'єднаних Націй, з моменту початку збройних зіткнень в країні загинули близько 70 тис. мирних жителів, а кількість біженців перевищує 1 млн людей.