ua en ru

У Сирії урядові війська повернули контроль над Дамаском

У Сирії урядові війська повернули повний контроль над Дамаском. Останнім був звільнений район Тадамун, де раніше йшли запеклі бої, передає новинний канал ABC.

"Ми очистили від бойовиків всі райони Дамаску - від аль-Мідана до Маззеха, від аль-Хаджра аль-Асвад до Кадама і Тадамуна. У столиці більше немає збройних формувань, крім окремих осіб, які переміщуються з одного місця в інше тільки для того, щоб довести факт свого існування", - сказав сирійський бригадний генерал на умовах анонімності.

Представники опозиціонерів підтвердили, що їх озброєні загони залишили столицю Сирії. При цьому в майбутньому опозиціонери мають намір вдатися до тактики локальних атак з подальшим відступом. Їх цілями стануть чиновники і військові, які підтримують Президента Сірії Башара Асада.

Державні ЗМІ Сирії підтвердили, що Дамаск звільнений від терористів.

Тим часом, в економічній столиці Сирії - місті Алеппо - йдуть запеклі зіткнення урядових сил і озброєних загонів опозиції. Повідомляється, що війська Асада застосовують проти опозиціонерів важку бойову техніку, зокрема танки і вертольоти.

Збройне протистояння влади й опозиції триває в Сирії з березня 2011 р. Опозиція вимагає відставки Президента Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані закордонними радикальними угрупуваннями ісламістів. За різними оцінками, за час зіткнень в Сирії загинули до 21 тис. чоловік.