ua en ru

У Сирії 120 поліцейських загинули на північному заході країни, потрапивши в засідку

У Сирії 120 поліцейських загинули на північному заході країни, потрапивши в засідку. За повідомленням державного сирійського інформаційного агентства SANA, члени збройних угруповань влаштували засідку і напали на співробітників сил правопорядку, які прямували в місто Джіcр-еш-Шогур для участі у військовій операції в рамках боротьби з антиурядовими протестами, повідомляє РБК.
Діяльність іноземних ЗМІ в Сирії заборонена, у зв'язку з чим неможливо ні підтвердити інформацію з незалежних джерел, ні отримати додаткових деталей події.
З середини березня 2011 р. у Сирії тривають масові заворушення, викликані аналогічними заворушеннями в інших країнах Близького Сходу та Північної Африки. Учасники заворушень вимагають відставки президента Башара Асада та проведення політичних реформ. Башар Асад пішов на ряд поступок опозиції, зокрема скасував надзвичайний стан, яке діяло в країні з 1963р., і оголосив про широку амністію.
Сирійські влади жорстко присікають несанкціоновані акції протесту, в тому числі застосовуючи армійські підрозділи. Правозахисні організації заявляють, що з початку заворушень у ході вуличних безладів було вбито понад 1 тис. осіб. Сирійське керівництво заявляє, що серед убитих - чимало поліцейських і військовослужбовців урядової армії, які намагалися підтримувати порядок під час акцій протесту.