ua en ru

У Сінгапурі завершено будівництво другої української самопідйомної бурової установки "Незалежність"

Сьогодні на судноверфі компанії Keppel FELS Limited (Сінгапур) завершено будівництво другої української самопідйомної бурової установки (СПБУ), якій у присутності керівників компаній "Нафтогаз України" та Keppel FELS було присвоєне ім'я "Незалежність". Спорудження СПБУ було закінчено раніше запланованого строку, і вже найближчим часом платформа буде відправлена в Україну, де одразу розпочне свою роботу на шельфі Чорного моря, передає прес-служба "Нафтогазу".

В урочистостях з цієї нагоди взяли участь голова правління національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Євген Бакулін (Україна), виконавчий директор Keppel O&M Тонг Чонг Хеонг (Сінгапур), голова правління ВАТ "Ризька судноверф" Василь Мельник (Латвія), голова правління "Чорноморнафтогазу" Валерій Ясюк (Україна) та інші представники української, сінгапурської та латвійської компаній.

Бакулін, зокрема, сказав: "Ми зацікавлені у швидкому збільшенні видобутку природного газу та нафти на українському шельфі Чорного і Азовського морів. Ще одна бурова установка - "Незалежність" - значно розширить наші можливості з пошукового та експлуатаційного буріння, що сприятиме посиленню енергетичної незалежності нашої держави. Компанія Keppel FELS широко відома у світі своїми високими стандартами якості та швидкими темами виконання замовлень, саме тому ми задоволені співпрацею з нею".

Нагадаємо, 16 травня "Чорноморнафтогаз" ввів в експлуатацію бурову установку "Петро Годованець".