ua en ru

"Чорноморнафтогаз" ввів в експлуатацію бурову установку "Петро Годованець"

Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" ввело в експлуатацію і завершує останні приготування на початок роботи самопідйомної плавучої бурової установки "Петро Годованець". Про це повідомляє прес-служба "Чорноморнафтогазу".

"В недалекому майбутньому підприємство "Чорноморнафтогаз" не тільки значно прискорить розробку шельфу, але і надаватиме консультаційну і технічну допомогу іншим країнам, що займаються видобутком у Чорному морі", - заявив голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Євген Бакулін після урочистого заходу, присвяченого цій події.

На початку червня установка встане на точку буріння на платформі БК-1 Одеського газового родовища. Подача газу з промислу на материк запланована на початок нового опалювального сезону - жовтень-листопад 2012 р.

Підготовка на початок промислової експлуатації Одеського родовища передбачає буріння з установки "Петро Годованець" 5 нових експлуатаційних свердловин і розконсервація однієї пробуреної раніше свердловини. З нової установки в поточному році буде пробурено понад 8 тис. м. Додатковий видобуток зі свердловин після введення їх в експлуатацію в листопаді-грудні 2012 р. складе не менше 53 мільйонів куб. м.

Нагадаємо, установка прибула до України 10 травня.