ua en ru

В Сімферополі невідомі зі зброєю атакували приміщення Держприкордонслужби, - "Удар"

Озброєні люди атакували приміщення Регіонального управління державної прикордонної служби і загін прикордонної охорони у Сімферополі.

Озброєні люди атакували приміщення Регіонального управління державної прикордонної служби і загін прикордонної охорони у Сімферополі. Про це повідомив народний депутат фракції "Удар" Віктор Чумак.

"Озброєні люди на трьох КАМАЗах атакували прикордонників у Сімферополі. Заходили з трьох сторін, заблокували людей у загонах та почали бійку. Вимагають віддати зброю, однак прикордонники тримають оборону і не віддають зброю нападникам", - розповів нардеп.

За інформацією Чумака, нападники вимагають від прикордонників "перейти під юрисдикцію Криму".

"Командир загону відмовився виконувати вимоги нападників і заявив, що жоден прикордонник не виконає їхні вимоги і працюватиме виключно з центральним урядом України", - зазначив нардеп.

Окрім того, Чумак повідомив, що за його інформацією на території приміщення прикордонників зі зброї знаходяться лише пістолети офіцерського складу. Заблоковані у приміщенні прикордонники встигли знищити усі оперативні документи та шифри, які є державною таємницею.

Українські військові повідомляють про те, що до них приходять представники "нової влади Криму" разом з генералами ФСБ і вимагають присягнути на вірність Росії.