ua en ru

У Сімферополі міліція викрила хибне повідомлення про замінування

Сьогодні близько 10:18 до чергової частини Сімферопольського міського управління міліції надійшов черговий дзвінок від "телефонних терористів". Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС в АР Крим.

Той хто телефонував, сказав: "У нас в 41 школі бомба", - і відразу ж повісив трубку.

"У навчальний заклад негайно виїхала слідчо-оперативна група, фахівці служби вибухотехнічних і пожежотехнічних досліджень... На щастя, повідомлення про мінування виявилося неправдивим. Правоохоронці провели ретельний огляд будівлі та прилеглої території, але ніяких вибухових пристроїв там не виявили", - повідомила прес-офіцер Сімферопольського МУ Оксана Сорокопудова.

"Жартівника", вірніше "жартівників", міліціонери розшукали менш ніж за дві години. Ними виявилися двоюрідні брат і сестра, які гостювали у бабусі з дідусем. Поки старші родичі займалися домашніми справами в інших кімнатах, 11-річна дівчинка і її старший на рік кузен вирішили побешкетувати. Дівчинка з мобільного телефону брата набрала "102", повідомила про замінування школи і швидко відключилася.

За інформацією Сорокопудової, за пустощі дочки доведеться відповідати її батькам: щодо них буде складений адміністративний протокол за ст. 184 КУпАП - невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків по вихованню дітей. Санкція статті передбачає штраф до 51 грн.

Нагадаємо, у Полтаві чоловік погрожував замінувати спортивно-оздоровчий заклад, в якому тренувалися діти.