ua en ru

У штабі АТО обіцяють "адекватно реагувати" на можливе порушення бойовиками перемир'я

У штабі антитерористичної операції на Донбасі обіцяють "адекватно реагувати" на можливе порушення бойовиками перемир'я, яке набуває чинності з 18:00 п'ятниці, 5 вересня, згідно з мінським домовленостями.

У штабі антитерористичної операції на Донбасі обіцяють "адекватно реагувати" на можливе порушення бойовиками перемир'я, яке набуває чинності з 18:00 п'ятниці, 5 вересня, згідно з мінським домовленостями. Про це РБК-Україна повідомив речник прес-центру АТО Леонід Матюхін.

Він розповів, що коли останній раз було припинення вогню, то сепаратисти продовжували обстріл позицій сил АТО і загинуло чимало українських військових. "Якщо таке буде і в цей раз, то будемо адекватно реагувати", - зазначив Матюхін.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську контактна група Україна-РФ-ОБСЄ підписала протокол з лідерами ДНР і ЛНР про припинення вогню з 18:00 5 вересня.

У свою чергу Президент України Петро Порошенко наказав силам антитерористичної операції на Донбасі припинити бойові дії з 18:00 п'ятниці.

Порошенко також доручив міністру закордонних справ України спільно з ОБСЄ забезпечити ефективний міжнародний контроль за дотриманням режиму припинення вогню. "Який повинен носити виключно двосторонній характер", - наголошується в заяві Президента України.

Порошенко розраховує, що ці домовленості, включаючи припинення вогню і звільнення заручників, будуть чітко дотримуватися.